Боядисване

Боядисване За единица Цена в лева за труд
Боядисване на три ръце кв.м. 3 лв.
Цветно боядисване с няколко цвята – една ръка кв.м. 1.50 лв.
Покриване с найлон кв.м. 0.50 лв.
Грундиране кв.м. 1 лв.
Боядисване с блажна боя върху специфична основа кв.м. по споразумение
Бояджийска шпакловка на две ръце + шлайфане кв.м. 8 лв.
Лепене на тапети кв.м. 4 лв.
Сваляне на тапети кв.м. 2 лв.

Боядисване с латекс

При боядисването с латекс се прилагат редица практики за постигане на отлично качество. Ние от stroygroup2007 ще Ви дадем някои полезни съвети, които биха били от помощ за Вас, ако решите сами да боядисате вашето помещение.

  • Латекса се разрежда с вода обикновено около 10%-15% освен ако производителя не е дал друго предписание. Прекалено гъстия латекс може да доведе до образуване на черти при боядисването, които остават от мечето. Също така може да се отлюпят парчета от боята, тъй като гъстата боя върху мечето залепва за стената и по този начин може да свали вече нанесената боя. Това се случва обикновено, когато боята не е изсъхнала и се нанася втори слои със гъста неразредена боя.
  • Първо се боядисва тавана, а след това и стените. При боядисването на тавана се стремете да не оставяте капки по стените, ако случайно се случи стените да се изпръскат, трябва да се почистят веднага. Засъхналите капки по стените може да отстранят шпакловката при почистване в последствие.
  • Когато отсичате ъглите с тиксо при цветно боядисване, трябва да отстраните тиксото веднага преди да е засъхнал латекса по него, защото може да свалите предния пласт боя. Отсичането с четка е препоръчително и се прави с особено внимание за постигане на перфектен резултат.
  • За постигане на добър резултат е необходимо да боядисате с латекс поне на 2 ръце здравата основа. Нанасянето на поне две ръце с латекс се налага дори и при скъпите, плътни бои.